Osvrt na četvrtu sezonu serije The Originals

Kako je i najavaljeno prošle godine, četvrta sezona The CW serije The Originals počela je nešto kasnije, 17. marta, dok je svoju poslednju ovosezonsku epizodu doživela pre nekoliko dana.

Image may contain: one or more people, night, outdoor and text

Source: Facebook/The Originals

S obzirom na to da je između treće i četvrte sezone napravljen vremenski pomak od pet godina, Hayley (Phoebe Tonkin) je za to vreme odgajala Hope, koju je u ovoj sezoni tumačila osmogodišnja Summer Fontana, dok je Kalus (Joseph Morgan) bio u Marcelovom (Charles Michael Davis), zatočeništvu.

Pored brige o Hope, Hayley je za sve to vreme tragala za lekom kojim bi izlečila Elijahu (Daniel Gillies), Rebekahu (Claire Holt), Kola (Nathaniel Buzolic) i Freyu (Riley Voelkel). Nakon njihovog povratka, svi oni odlaze da osolobode Klausa i napuste Nju Orleans, ali pojava duha moćne veštice The Hollow, porodicu Mikaelson odvraća od tog čina i zadržava ih u Nju Orleansu.

Image result for the originals the hollow gif

Source: Tumblr

Cela sezona ponovo se vodi oko spašavanja nekog od članova porodice Mikaelson, dok s druge strane, kako to biva u ovim serijama, dolazi do vaskrsavanja jednog od likova koji su umrli u prethodnoj sezoni.

Zanimljivo je bilo gledati kako se razvija odnos između Klausa i Hope, Klausa i Marcela, Hayley i Elijahe, kao i trogula Rebekah, Marcel i Sofya. Dominantu ulogu u ovoj sezoni odigrao je  Yusuf Gatewood tumačeći lik Vincenta Griffitha, koji je često radi spašavanja Nju Orleansa, spašavao i porodicu Mikaelson. Freya je u ovoj sezoni pokazala i neku svoju drugu, ranjivu stranu, a i jedna posebna osoba je ušla u njen život.

Image result for the originals freya and keelin gif

Source: Tumblr

Poslednja ovosezonska epizoda možda je i bila nekako najbolja, a definitivno nas je ostavila u razmišljanju šta će dalje biti sa Mikaelsonsima i njihovom krilaticom „Always and Forever“. Iako zvanično nije potvrđeno, pretpostavlja se da će sledeća sezona početi u istom preiodu sledeće godine kao i ova.

S poslednjom epizodom ove sezone, dogodila se i jedna velika promena u izvršnom timu serije, jer je sa čelnog mesta istupio Michael Narducci, dok će kormilo u sledećoj sezoni preuzeti kreatorka ove i serije The Vampire Diaries, Julie Plec.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s